Cheesecake cu branza de capra, smochine si miere de albine
Septembrie a început cu câteva zile reci și vântoase, și sufletul meu iubitor de toamnă a trecut direct pe filmul "eșarfe, ceai cald, foc în șemineu". Ador tot ce tine de toamnă: vremea, culorile naturii, hainele puțin mai groase, all of it. Și pentru că vreau să mă bucur de absolut fiecare stadiu al toamnei, am început cu un desert foarte de sezon - un cheesecake (odă verii care tocmai trece), cu brânză de capră și smochine proaspete (ca să sărbătorim sezonul actual). E îndulcit doar cu miere de albine, necesită foarte putină coacere și e absolut de-li-cios.
Dacă nu sunteți fani brânză de capră, puteți înlocui cantitatea din rețetă cu cremă de brânză obișnuită. Va fi tot foarte foarte gustos.
Happy baking!
Cheesecake cu branza de capra, smochine si miere de albine
ingrediente
Baza de biscuiți
200g biscuiți digestivi
80g unt topit
25g miere de albine
Un vârf de cuțit de sare
Umplutura de cheesecake
200g cremă de brânză (cum e Philadephia Cream Cheese)
50g brânză de capră (am folosit La Colline)
70g miere de albine
100g frișcă lichidă neîndulcită
Decor
8 smochine proaspete, tăiate în sferturi
miere de albine
(opțional) fistic prăjit și sărat
Instructiuni
Preîncălzim cuptorul la 180°C. Într-un robot de bucătărie transformăm biscuiții în firimituri fine. Adăugăm untul topit, mierea și sarea și amestecăm câteva secunde, până se omogenizează bine. Apăsăm bine amestecul de biscuiți într-o formă de tarte (preferabil, una cu baza detașabilă) cu diametrul de 22-25cm, cu degetele sau cu o lingură. Punem tava în cuptorul preîncălzit și o lăsăm 10 minute, până se bronzează puțin. Lăsăm crusta să se răcească complet.
Spumăm frișca cu mixerul până e aerată, dar în niciun caz tare. Separat, amestecăm crema de brânză, brânza de capră și mierea de albine până devin un amestec omogen și pufos. Cu o spatulă, încorporăm frișca spumată în amestecul de brânză. Turnăm amestecul în tarta răcită și îl nivelăm cu o lingură. Dăm totul la rece una-două ore.
Decorăm cheesecake-ul cu smochine proaspete, miere de albine și fistic. Servim rece.
Să avem o toamnă frumoasă, cu smochine proaspete și zile liniștite.
Love,