Cheesecake cu branza de capra, smochine si miere de albine

cheesecake_smochine4.jpg

Septembrie a început cu câteva zile reci și vântoase, și sufletul meu iubitor de toamnă a trecut direct pe filmul "eșarfe, ceai cald, foc în șemineu". Ador tot ce tine de toamnă: vremea, culorile naturii, hainele puțin mai groase, all of it. Și pentru că vreau să mă bucur de absolut fiecare stadiu al toamnei, am început cu un desert foarte de sezon - un cheesecake (odă verii care tocmai trece), cu brânză de capră și smochine proaspete (ca să sărbătorim sezonul actual). E îndulcit doar cu miere de albine, necesită foarte putină coacere și e absolut de-li-cios.

Dacă nu sunteți fani brânză de capră, puteți înlocui cantitatea din rețetă cu cremă de brânză obișnuită. Va fi tot foarte foarte gustos.

Happy baking!

cheesecake_smochine2.jpg

Cheesecake cu branza de capra, smochine si miere de albine

ingrediente

Baza de biscuiți

  • 200g biscuiți digestivi

  • 80g unt topit

  • 25g miere de albine

  • Un vârf de cuțit de sare

Umplutura de cheesecake

  • 200g cremă de brânză (cum e Philadephia Cream Cheese)

  • 50g brânză de capră (am folosit La Colline)

  • 70g miere de albine

  • 100g frișcă lichidă neîndulcită

Decor

  • 8 smochine proaspete, tăiate în sferturi

  • miere de albine

  • (opțional) fistic prăjit și sărat

Instructiuni

  1. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Într-un robot de bucătărie transformăm biscuiții în firimituri fine. Adăugăm untul topit, mierea și sarea și amestecăm câteva secunde, până se omogenizează bine. Apăsăm bine amestecul de biscuiți într-o formă de tarte (preferabil, una cu baza detașabilă) cu diametrul de 22-25cm, cu degetele sau cu o lingură. Punem tava în cuptorul preîncălzit și o lăsăm 10 minute, până se bronzează puțin. Lăsăm crusta să se răcească complet.

  2. Spumăm frișca cu mixerul până e aerată, dar în niciun caz tare. Separat, amestecăm crema de brânză, brânza de capră și mierea de albine până devin un amestec omogen și pufos. Cu o spatulă, încorporăm frișca spumată în amestecul de brânză. Turnăm amestecul în tarta răcită și îl nivelăm cu o lingură. Dăm totul la rece una-două ore.

  3. Decorăm cheesecake-ul cu smochine proaspete, miere de albine și fistic. Servim rece.

S29_7193.jpg

cheesecake_smochine5.jpg
cheesecake_smochine3.jpg

Să avem o toamnă frumoasă, cu smochine proaspete și zile liniștite.

Love,

download.png