My resolutions for 2017

A venit momentul acela din an când mă așez lângă bradul de Crăciun, aprind o lumânare parfumată, mă gândesc în detaliu la anul care a trecut și îmi propun să ating câteva obiective în 2017. Este ceva ce mă ajută să mă entuziasmez pentru anul care urmează și mă motivează să încerc să fiu un om mai bun. Așadar, without further ado, în ordine destul de aleatorie, here are my resolutions for 2017: 

1. Photograph less, draw more

Sigur că voi continua să fotografiez ca și până acum. Dar de multe ori, atunci când ne uităm peste pozele din excursii, am câte un moment în care mă întreb "Am fost noi pe strada asta? Nici nu mi-o amintesc". Sunt atât de preocupată să fotografiez totul încât ajung să uit o mare parte din experiență. Deși nu sunt vreun talent la desen, voi încerca să am întotdeauna un carnețel la mine pentru mici schițe-desenatul te ajută întotdeauna să privești lucrurile în detaliu, să le analizezi și să le memorezi.

2. Read one book per month

 ...for obvious reasons. Dar dacă nu ești pasionat de romane și povești, poți citi cărți despre self improvement, despre istorie, orice te pasionează. Alege un subiect, un autor preferat, o poveste frumoasă și petrece 30 de minute pe zi citind.  

3. Practice a sport

În cazul meu este vorba de înot. Cam toată adolescența mea, mama a tras de mine de 3 ori pe săptămână să merg la bazin. Pe atunci mă enerva maxim, acum mă enervează mult mai tare durerile de spate de la stat la laptop ore și zile întregi. Prin urmare, I'm back to swimming! Nu trebuie să fie vreun sport de performanță, important e să faci mișcare - tenis, dans, sală, există o mulțime de posibilități. Also, eu ieri am schiat pentru prima oară și mi-a plăcut la nebunie - sper ca în 2017 să învăț să schiez cât mai bine.

4. Try a new recipe each week

Nu știi să gătești? Well, nici eu - bine că avem la dispoziție 52 de săptămâni pentru a încerca tot atâtea rețete noi. Îmi propun ca în fiecare weekend, alături de B. să încercăm să gătim ceva interesant - timpul petrecut împreună, gătind cot la cot e foarte valoros, la fel și cina care va urma.  

5. Get to your ideal weight

Dacă ești already there, felicitări! Încearcă să o menții în anul care urmează. Eu în toamna asta mi-am ascultat toate cravings-urile și am mâncat tot felul de bunătăți (Oh, tagliatelle cu trufe, cât vă iubesc), așa că greutatea mea a sărit un pic spre direcții care nu mă bucură așa tare (#sorrynotsorry). Deocamdată mi-e cam frică să mă cântăresc - decât să mă urc pe cântar mai bine mai mănânc o bomboană de pom cu jeleu (din seria "Guilty pleasures - holidays version"). Dar din 1 ianuarie am terminat cu bălăriile, mă cocoț frumos pe cântar și sper să reușesc să pierd cam 1 kg pe săptămână. Wish me luck!

6. Develop a new creative skill

În cazul meu, continui cu caligrafia - that sh*t's hard to master! B. a primit de ziua lui un polaroid vintage, așa că își va dezvolta latura artistică prin intermediul unui nou tip de fotografie. Fica își propune să învețe un soft de editare video. Orice vrei să înveți - now's the time! Ia un curs de creative writing, apucă-te de fotografie (you really don't need no fancy camera - apropo de asta, toată lumea mă întreabă cum m-am apucat de fotografie. Nu, n-am urmat niciun curs; am luat aparatul de fotografiat disponibil și am început să fotografiez), învață să desenezi, să faci design grafic, ia un curs de sculptură, make-up sau de olărit. Oricare ar fi talentul tău, te vei mândri cu siguranță cu el.

7. do something crazy and adventurous

Puțină lume știe despre mine că am licență de pilot de planor. Povestea e următoarea: prietenul meu din liceu era planorist, m-a ajutat să o conving pe mama să mă lase și pe mine, am zburat la aerodromul din Oradea, Baia Mare și Deva și în 2013 mi-am luat licența de pilot în Cluj. Partea cea mai bună din povestea asta e că așa l-am cunoscut pe B. Din păcate, timpul nu prea îmi permite să mai zbor, așa că activitatea asta a cam picat pentru mine pe plan secund. Daaaar, pe lângă să mai zbor împreună cu B., anul acesta îmi propun să încerc să sar cu parașuta și/sau să zbor cu parapanta.

Septembrie 2013, cand am zburat pentru prima oara singura.

Septembrie 2013, cand am zburat pentru prima oara singura.

8. Be a better friend (daughter, lover, sister)

A better person, la modul general. În 2017 vreau să mă concentrez mai mult la relația frumoasă pe care o am cu părinții mei - neapărat vreau o excursie undeva cu mama, just the two of us; cu Bogdan împart atâtea momente frumoase încât nu am ce să îmi doresc mai mult, poate doar timp liber și mai multă relaxare împreună. Am norocul de a fi înconjurată de oameni extrem de frumoși, de talentați și de răbdători cu mine - I promise to be more present

1 ianuarie 2016 - un inceput de an cum nu se putea mai bun.

1 ianuarie 2016 - un inceput de an cum nu se putea mai bun.

Cam astea sunt planurile mele pe 2017 - în afară de ce am scris mai sus, sper să evoluez ca fotograf, să mai termin un an de Arhitectură cu succes, să călătoresc cât mai mult, să imi deschid propriul studio și să fiu la fel de fericită ca și până acum. I'm one hell of a lucky girl.  Vă las cu my #2016bestnine - thank you for being here, supporting & inspiring me. Să aveți un 2017 plin de împliniri, creativitate și surprize plăcute.

Love,

Anca Cheregi3 Comments