Cea mai buna budinca de gris din lume

Rețeta de azi e una împărtășită cu drag de către mama mea, pe care am adaptat-o doar puțin așa încât să fie foarte low calorie. E ușor de făcut, cu ingrediente pe care aproape sigur le aveți la îndemână în bucătărie.

Câteva indicații:

  • nu trebuie neapărat să folosiți lapte vegetal; eu nu sunt mare fan al laptelui de vacă și de aceea folosesc întotdeauna lapte de migdale, de cocos sau de soia. Dar chiar nu contează ce tip de lapte folosiți;

  • siropul poate fi îndulcit cu absolut orice. Eu am folosit green sugar, dar puteți pune sirop de agave, miere, zahăr, ștevie, literally orice. În bezea punem fie zahăr, fie green sugar; nu vă sfătuiesc să încercați altceva.

  • lămâia să fie neapărat bio, netratată.

 

 


Budinca de gris cu lapte

Ingrediente

Budincă

  • 3 ouă

  • 3 linguri de zahăr

  • 110g griș

  • coaja de la o lămâie

  • o linguriță de praf de copt

Sirop

  • 800g lapte (de vacă sau vegetal)

  • o păstaie de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat

  • îndulcitor, după gust - zahăr, miere, sirop de agave, sirop de arțar, etc

instructiuni

Ouăle se separă.

Albușul se bate cu mixerul, adăugând zaharul treptat, până devine o bezea lucioasă. Se adaugă gălbenușul și coaja de lămâie și se amestecă cu grijă, fară să dezumflăm bezeaua. Se adaugă grișul și se amestecă cu grijă. La final se adaugă praful de copt, cu ultima parte de griș.

Se unge un vas termorezistent cu unt și se adaugă compoziția. Se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 170° C și se coace timp de 25-30 de minute, până are suprafața bronzată uniform.

Între timp, se duc până la fierbere laptele cu o păstaie de vanilie și zahărul.

Se scoate budinca de la cuptor și se însiropează treptat. Cel mai bine se însiropează când budinca e caldă și laptele e fierbinte.

Opțional, se decorează cu fructe. Se consumă cald sau rece.

Poftă bună!

Dragilor, e un desert simplu de făcut, relativ sănătos și absolut delicios. Dacă înlocuiți tot zahărul din rețetă cu green sugar, o porție are aproximativ 105 calorii (considerând că ies 6 porții din rețetă). Sper din suflet să încercați budinca de griș a mamei mele - e desertul meu preferat și o rog să mi-l facă de câte ori merg la ea.

Love,