5 idei pentru luna Noiembrie

I gotta be honest here - iubesc vara mai mult ca orice alt anotimp (vacanța, căldura, timpul liber, excursiile.... hell yeah). Și cum fiecare toamnă din ultimii 16 ani ai vieții mele a însemnat, pe scurt: începe școala și se face frig afară, cred că am început să asociez anotimpul de care atâta lume se bucură numai cu sentimente negative. Nu sunt eu persoana care să găsească nefericire acolo unde ea nu există, așa că anul acesta am căutat toate lucrurile bune din acest sezon și am decis să împărtășesc cu voi felurile în care m-am bucurat - și mă bucur în continuare - de toamnă.

1. iesi in natura

Daaa, știu și eu că e frig și plouă și nu ai chef să mergi nici după pâine. Dar unele zile de toamnă sunt chiar călduroase, și dacă găsești un weekend (sau și mai bine, două zile din timpul săptămânii) în care să evadezi în natură, vei găsi peisaje absolut spectaculoase. Iar dacă nu ți-e la îndemână să iei mașina și să evadezi undeva, încearcă măcar o plimbare prin Parcul Mare.

În jurul Clujului recomand cu mult drag Sălciua, Tarnița, Colțești, Liteni, etc. Ca ieșiri de weekend, ne place să ne aventurăm în zona Brașovului și să ne cazăm la încântătoarele case țărănești oferite pentru cazare de localnici.  

2. Spend some time with yourself

Știu că mă plâng destul de mult de acest aspect al existenței mele, dar în calitate de studentă la arhitectură, practic nu prea am timp liber. Adaugă o pasiune pentru fotografia de modă,  dorința de a învăța design grafic și plăcerea de a fugi din oraș alături de iubitul meu, și chiar rezultă zero timp liber. Totuși, spending time with myself e un lucru sfânt pentru mine, și se traduce într-o baie fierbinte o dată pe săptămână și o jumătate de oră de citit în fiecare seară înainte de culcare. Toamna e sezonul în care să îți pui un pulover gros și comfortabil, să stai în pat învelită cu o pătură pufoasă și să citești romane care să te transpună în alte vremuri. Ador să citesc, iar următoarea postare (sper că) va fi despre câteva recomandări de cărți-meanwhile, sunt curioasă să aud și recomandările voastre. 

3. Gateste ceva in ton cu sezonul

Una din cele mai plăcute amintiri ale mele e cândva prin clasa a doua, când m-am întors acasă dintr-o excursie cu clubul "Mini Ecotop" din care făceam parte la vremea respectivă, iar mama mă aștepta acasă cu o oală mare de castane fierte. Bucuria generată de respectivele castane o regăsesc în fiecare toamnă, diferența e că acum mi le fierb sau prăjesc singură (mama, oricând vrei să vii pe la Cluj...).  Și să vedeți ce miros plăcut e în casă! În afară de castane, mi se pare extrem de romantic să culegi mere coapte dintr-o livadă, să faci plăcintă cu mere, dovleac la cuptor sau cidru.

4. Organizeaza o seara romantica de film

Adună multe, multe perne și pături. Găsește (cumpără, închiriază, împrumută, fură) un proiector-dacă nu, merge până și un laptop ținut convenabil în brațe. Atârnă niște string lights sau aprinde niște lumânări. Think romantic! Alege snacks-urile potrivite-poate castane și dovleac la cuptor, poate popcorn cu unt, whatever floats your boat. Filmul să fie unul clasic. Poate nu cele mai siropoase comedii romantice, mergi fie pe un maraton (și aici mă gândesc la seria Harry Potter, deși mărturisesc că sunt fan al cărților, nu așa de mult al filmelor), fie pe ceva serios (Fight Club? ) sau un film horror (10 Cloverfield Lane ne-a plăcut mult).

5. Do something together

De când eu și Bogdan locuim împreună, ne-am obișnuit să ne facem timp pentru mici activități împreună. Fie că e vorba despre lucruri accesibile oricărui cuplu-excursii, plimbări, gătit împreună etc-sau despre activități specifice nouă-când ne construim obiecte prin casă, mergem împreună la un shooting sau lucrăm la proiectele noastre, timpul petrecut activ împreună (adică nu "eu mă uit la televizor și tu citești, dar suntem unul lângă celălalt deci se pune ca timp împreună")  e pentru noi cel mai eficient mod de a scăpa de stresul zilnic al școlii sau al muncii. Am strâns câteva idei pentru activități împreună:

- o plimbare cu telefoanele mobile închise; 
  
- un weekend romantic într-o casă țărănească restaurată, doar voi doi; 
  
- lecții de înot (tenis, șah, whatever) de două ori pe săptămână; 
  
- gătiți ceva cot la cot; 
  
- încercați un nou tip de mâncare împreună; 
  
- lecții de gătit; (la ora asta parcă totul se învârte în jurul mâncării. Ok. Mă calmez.) 
  
- mergeți la sală; (asta e mai potrivită cu ce-ar trebui să fie în mintea mea acum) 
  
- charity work
  
-construiți ceva împreună: decorațiuni de Crăciun, rafturi în casă, proiecte DIY. 
  
- creșteți o plantă - this sh*t is harder than it looks! 
  
- un city break scurt; 
  
 Cam atât îmi vine în minte deocamdată, dar sper să mă ajutați și voi cu niște idei! Vă urez o lună cât mai frumoasă și plină de inspirație. 

Love,